Τι πρέπει να γνωρίζεις για την Ανακαίνιση Κουζίνας

Μεγάλη Κουζίνα

Μοιράσου το στα Social Media

Αν σχεδιάζετε να προβείτε σε αλλαγές στο σπίτι σας το επόμενο διάστημα, μια από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι η ανακαίνιση κουζίναςΟ βασιλιάς του σπιτιού είναι η κουζίνα. Ο λόγος φυσικά είναι απλός. Εκεί είναι που επιτελείται η ιεροτελεστία του μαγειρέματος. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ανθρώπων, ειδικά αυτών που το πρόγραμμά τους είναι γεμάτο υποχρεώσεις είναι το ΄΄τι θα φάμε σήμερα΄΄. Στην κουζίνα μαζευόμαστε για να φάμε κάθε μέρα και είναι ίσως η μόνη στιγμή που δεν μας απασχολεί κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Επίσης η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού όπου ξεκινάει η μέρα μας, με ένα πρωινό ή ακόμα και με έναν σκέτο καφέ.Αυτός είναι ίσως και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο αξίζει να επενδύσουμε σε μια λειτουργική και καλαίσθητη κουζίνα.

Πλεονεκτήματα

Αύξηση λειτουργικότητας

Ένα από τα βασικά προβλήματα των παλιών κατοικιών είναι η έλλειψη λειτουργικότητας. Για παράδειγμα ένα συχνό θέμα που συναντάμε είναι ο τοίχος που χωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι. Όχι μόνο περιορίζει το χώρο αλλά δεν είναι και καλαίσθητος.  Ακόμα ένα συχνό λάθος είναι η τοποθέτηση του νεροχύτη σε λάθος σημείο απλά και μόνο επειδή έτσι εξυπηρετούσε εκείνο τον καιρό τα υδραυλικά. Ως αποτέλεσμα ο αποθηκευτικός χώρος είναι μικρός και σε καμία περίπτωση η αξιοποίηση του χώρου δεν είναι η βέλτιστη δυνατή.

Αύξηση της αξίας του σπaιτιού

Όπως είπαμε η κουζίνα είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά που έχει ένα σπίτι. Γύρω της χτίζονται όλα. Είναι λογικό λοιπόν οι υποψήφιοι αγοραστές ή ενοικιαστές ενός σπιτιού να το κοιτούν πρώτο πρώτο. Η πρώτη αυτή εντύπωση που θα τους δώσει μια μοντέρνα, σύγχρονη και λειτουργική κουζίνα είναι ικανή να κάνει τη διαφορά. Η διαφορά αυτή μεταφράζεται σε χρήματα ενοικίου ή καλύτερη τιμή πώλησης.

Αύξηση ασφάλειας

Ένας σημαντικός τομέας, ειδικά για τις παλαιότερες κατοικίες είναι ο τομέας της ασφάλειας. Οι αντοχές των υλικών δεν είναι άπειρες και σίγουρα με το χρόνο υπάρχει φθορά. Σκεφτείτε πόσο κόπο και χρόνο θα γλιτώσετε αν κάνετε την (σε κάθε περίπτωση απαραίτητη) ανακαίνιση της κουζίνας σας ΠΡΙΝ συμβεί κάτι απρόοπτο. Να σημειώσουμε επίσης πως τα απρόοπτα συνοδεύονται συνήθως και με έναν καλό λογαριασμό. Πέραν του ότι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ίσως τελικά μια ανακαίνιση σας κερδίσει χρήματα αντί να σας κοστίσει. Δεδομένου ότι θα έχετε όλο το χρόνο να την κάνετε όπως εσείς θέλετε και όχι υπό την πίεση των καταστάσεων.

Αλλαγή Αισθητικής

Η αισθητική και το στυλ που θέλει ο καθένας να έχει μέσα στο σπίτι του είναι μια άκρως υποκειμενική υπόθεση. Το σίγουρο είναι όμως πως κάθε μερικά χρόνια παρουσιάζεται η ανάγκη για μικροεπεμβάσεις και διορθώσεις. Όπως είπαμε η κουζίνα αποτελεί ένα πεδίο μάχης για το σπίτι. Όλες αυτές οι μικρές αλλαγές με το πέρας των ετών έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό μοτίβο από αυτό που είχε αρχικά το σπίτι. Κάτι σαν ένα μωσαϊκό. Σίγουρα από αισθητικής πλευράς το να έχεις μια κουζίνα του 1980 και ένα ψυγείου του 2020 αν μη τι άλλο είναι δύσκολο να το συνδυάσεις. Το να δεις το σπίτι σαν μια ενότητα και να επενδύσεις στην ποιότητας της καθημερινότητάς σου είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό ακόμα και από ψυχολογικής πλευράς.

Μεγαλύτεροι χώροι αποθήκευσης

Αν κάτι δεν χαλάσει ο δεύτερος στη σειρά λόγος που κάποιος θα προβεί σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι ότι δεν επαρκεί ο χώρος αποθήκευσης.Ειδικά στις κουζίνες που από τη δημιουργία τους είναι μικρές. Ευτυχώς οι σύγχρονες τάσεις ανακαίνισης έχουν προχωρήσει τρομακτικά στο θέμα της εκμετάλλευσης των χώρων. Μπορούν κυριολεκτικά να απογειώσουν το χώρο αποθήκευσης στα ίδια τετραγωνικά. Σημαντικό βέβαια είναι και κάτι που αναφέραμε στην αρχή. Πολλά περιττά πράγματα, απομεινάρια των προηγούμενων δεκαετιών βαραίνουν τον χώρο και του στερούν τετραγωνικά. Εδώ είναι ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που θα δείτε με μια ανακαίνιση από έναν πραγματικό επαγγελματία σε σχέση με κάποιες πινελιές εργονομίας που θα κάνατε μόνοι σας.

Τι να προσέξετε με την ανακαίνιση κουζίνας

Όπως τονίσαμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι τάσεις του παρελθόντος. Αυτές δοκιμάζουν την λειτουργικότητα και την αισθητική ενός χώρου. Η κουζίνα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό δωμάτιο του σπιτιού. Είναι ένας χώρος δημιουργίας, συνάντησης, αναμνήσεων. Τα οικογενειακά τραπέζια ή τα πιάτα που μαγειρέψατε για κάποιον που σας ενδιαφέρει είναι στιγμές οι οποίες σίγουρα θέλετε να συμβούν με φόντο μια υπέροχη κουζίνα! Αυτά τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν πρέπει να γίνουν οδηγός σας. Αυτή τη φορά εμπιστευτείτε την κουζίνα σας, την καθημερινότητά σας, και τη ποιότητας ζωή σας.

Περισσότερα

Οικολογική Ανακαίνιση Σπιτιού για Οικονομία και Ποιότητα Ζωής

Η ανακαίνιση σπιτιού με οικολογική συνείδηση ενισχύεται διότι ολοένα και πιο πολλοί χρήστες επιθυμούν να ανακαινίσουν επιλέγοντας οικολογικές και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις μειώνοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι λύσεις